Szolgáltatásaink bemutatása

Keresőbarát felépítés

A keresőoptimalizálás, röviden SEO (Search Engine Optimization) egy olyan munkafolyamat, melynek célja, hogy egy weboldal minél előrébb helyezkedjen el az internetes keresők találati listáiban, a témájához kapcsolódó keresésekre. Hazánkban fölényesen a legnépszerűbb kereső a Google, valószínűleg Ön is azt használja, nem kizárt, hogy éppen így jutott el a mi honlapunkra is. A keresőoptimalizálás kapcsán tehát az elsődleges és legfontosabb kérdés: hogyan dönti el a Google, hogy egy adott keresésre mi alapján állítja sorba a találatokat? A kérdésre a válasz pedig az, hogy egy rettentően bonyolult algoritmust használ, amely rengeteg szempontot figyelembe vesz, és amit folyamatosan változtatnak, fejlesztenek. A pontos algoritmust kívülállók természetesen nem ismerhetik, a SEO szakma egyik fő feladata, hogy megfigyeléssel, teszteléssel, statisztikák elemzésével és az ezekből levont következtetések alapján minél több információt szerezzen a Google "lelkivilágáról".

A keresőoptimalizálás alapvetően két fő elemre bontható, on-site és off-site SEO, vagyis honlapon belüli és kívüli technikákra. Az oldalon belül fontosak például a meta- illetve egyéb tag-ek, a kulcsszósűrűség, a belső linkek, a valid HTML-kódolás stb. Off-site pedig elsősorban a kívülről a weblapra mutató linkek mennyisége és minősége számít.

Honlapjaink elkészítésekor maradéktalanul elvégezzük, ami az oldalon belüli SEO szempontjából számít. A struktúra, a kódolás, a belső linkelés és az egyéb apró trükkök tökéletes alapot jelentenek a jó Google-helyezésekhez. Illetve tanácsot adunk, hogy mire kell odafigyelni a szöveges tartalom megírásánál.

Konkrét SEO munkáról szóló megbízásról bővebb információt csak a részletek ismeretében tudunk mondani.