Lakásfelújításnál, vagy építkezésnél a szigetelés modernizálása mellett dönthetünk, ami hosszútávon látványos eredményeket fog hozni. Egyik előnyt követi a másik, aminek ismeretében egyre többen teszik le a voksukat emellett az új megoldás mellett. A purhab szigetelés géppel szórva történik, az épületnek a sarkaira és apróbb részeire is eljuttatható.

Ez a tulajdonsága hozzájárul, hogy több érv sorakozzon fel a használata mellett, mint ellene.

Maga a poliuretán az 1900-as években került ki a laboratóriumokból, és azóta is többen használták. Nem csak a hőszigetelésnél találkozhatunk vele, hanem az autóiparnál, és a bútor iparban is. A kemény poliuretánokat az építőipar is használja, azonban a szórásos technológia csak napjainkra érvényes. Használata rengeteg előnnyel jár.

Helykihasználás

Először is a szórással az apró helyekre is eljutunk. A gépesítése könnyű, nagyon gyorsan alkalmazható. Miután a szakember kiszórta a habot, az kitágul, így a legapróbb, szemmel alig látható résekbe is bejut, és kitölti azokat. Ez a titka annak, hogy nem keletkezzenek hőhidak, így tökéletes lesz az épületnek a szigetelése.

Nem kell hozzá hatalmas csapat, hanem egyetlen ember is elvégezheti a feladatot, ezáltal a munka rugalmasabbá válik, nem kell hosszan sorban állni a szakemberek irodájában. Azonnali eredményeket kapunk, mivel akár fél óra elteltével felveszi a végső szilárdságot.

A hibák könnyen javíthatóak, a felvitel után akár a szemmel is látható, hogy hol maradt ki egy egy rész, vagy melyik részen nem éri el a megfelelő vastagságot. Ilyenkor nem kell napokig várni, hanem egy gyors plusz szórással megoldható a helyzet. Utána újabb fél órát kell várni, hogy megszáradjon, azonban ugyanaznap megtörténhet a javítás.

Nem kell félnünk se a hótól, se a párától

Télen biztonságossá teszi a tetőnket, mivel nem engedi ki a hőt. A tetőn eltávozó meleg levegő megolvasztja a hó réteget, ami jégpáncéllá alakul. Ez a jégdarab le fog csúszni a tetőnkről, és akár valakire rá is eshet, azonban a purhab szigetelés teljes mértékben izolálja a benti meleget, így a hó nem fog jéggé átalakulni.

Ezentúl már a párával sem kell megküzdenünk, mivel átereszti azt. A purhab szigetelés után nem fog többé benedvesedni a fal, és nem alakulnak ki hőhidak. Ez azért pozitív, mert nem kell többet a penészesedést elszenvednünk, és az állandó nedvesség sem fog problémát okozni az épület szerkezetében. Plusz pont, hogy a gombák sem szeretik ezt a poliuretánt, így védve vagyunk ellenük.

Megtérülő árak

Hangszigetelő tulajdonságai is pozitívak, főleg akkor, hogyha a szomszéd a közelben van, vagy egy forgalmas autóút mellett lakunk. Ezt felturbózhatjuk minőségi ablakok és ajtók beszerelésével. A szigetelés és a jó minőségű nyílászárók hozzájárulnak, hogy kényelmesen és csendben tudjuk eltölteni a benti órákat.

Végül, de nem utolsó sorban visszahozza az árát. Azok a legjobb befektetések, amelynek az elkövetkező hónapokban vagy években megtérülnek, és a purhab szigetelés ebbe a kategóriába tartozik. A befektetett összeg a villanyszámlánkon fok leginkább meglátszani, mivel akár 30%-kal is javulhat.

Hasonló bejegyzések