Egyre többen dolgoznak online, otthoni környezetben. Az online munkák világában igen széles lehetőségek állnak a munkakeresők rendelkezésére, számos cég hirdet távmunkát, vagy ad lehetőséget a hibrid munkavégzésre. Mások kifejezetten szeretnek szabadúszóként otthon, online dolgozni, vagy digitális nomádként járni a világot.

Az otthoni iroda kialakítása döntő fontoságú lehet a munka hatékonyságának szempontjából és hatással lehet a kreativitásra is. Ha otthoni irodát szeretnénk létrehozni, először is azt kell eldönteni, hogy egy helyiség egyik részét alakítjuk át irodává, vagy egy külön szobában rendezzük be otthoni munkahelyünket.

Előbbi esetben elég lehet egy íróasztal és egy szék is, azonban ilyenkor is fontos, hogy valamiképp elválasszuk a teret, akár egy válaszfallal, hogy nyugodtan tudjunk dolgozni. Egyszerűbb helyzetben vagyunk, ha külön helyiségben tudjuk kialakítani a dolgozószobát, ilyenkor már lehetőség van mérettől függően igazi komfortos helyiséget kialakítani.

Így például a munkaállomáson és polcokon, szekrényeken kívül akár egy kis kanapé is helyet kaphat a helyiségben, egy dohányzóasztallal, ahol kényelmesen lehet kávézni, beszélgetni. Ha az online munkában a család több tagja érintett, akkor a közös dolgozószoba lehet a logikus megoldás. Ilyenkor is gondoskodjunk arról, hogy valamilyen szinten el legyenek egymástól választva a felek, hogy ne zavarják egymást.

Akik még csak most tervezik új otthonukat, az otthoni dolgozószoba méretén kívül számos más döntést is meg kell hozniuk. Ha megvan a tökéletes helyszín, akkor döntést kell hozni arról, hogy mekkora is legyen a ház és hogy milyen építőanyagból készüljön el.

Napjainkban egyre népszerűbb a gyorsház, melyet nemcsak azért választanak egyre többen, mert ezek a házak akár három hónap alatt elkészülhetnek, hanem azért is, mert számos előnyös tulajdonsággal bírnak. Ilyenek a VarioSIP rendszerek is, itt az építkezés előregyártott, pontos méretű panelekből történik.

Ez környezettudatosság szempontjából is ideális, nem beszélve arról, hogy ezek a házak kiváló hang- és hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek.

Hasonló bejegyzések