Sokan szeretnek online dolgozni, ezek az előnyök pedig az élet minden területén megmutatkoznak. Egy kiegyensúlyozott, egészséges ember a párkapcsolatában, szexuális életében is kiegyensúlyozottabb és boldogabb lesz. Sokszor a merevedési zavarok, potenciaproblémák hátterében lelki, érzelmi okok állnak.

Sok esetben apró változtatásokkal ezek orvosolhatók.

Persze könnyű mondani, hogy a stressz csökkentése milyen előnyökkel járhat az egészségi állapotra nézve, azonban ezt nem is olyan könnyű kivitelezni. Az otthoni munkavégzésnek vannak ilyen előnyei, hisz a stresszcsökkentő módszerek itt jobban kivitelezhetők, egy-egy jógapóz vagy a szünetben táncra perdülni a konyhában – ezt az irodában nem lehet megcsinálni.

Otthonról dolgozni

Az online munka rugalmasabb időbeosztást feltételez, így könnyebb kezelni a mindennapi életet. Kicsit később lehet felkelni, nem kell az irodába rohanni, gondoskodni lehet arról, hogy a gyerekek is időben elkészüljenek és napközben még egy-egy mosást is be lehet tenni a mosógépbe.

A napi ingázás súlyosbíthatja vagy növelheti a stressz szintjét, mivel olyan, az embertől független tényezőkkel kell szembenézni, mint a goromba utasok vagy a forgalmi dugók. A hosszabb ingázás csökkentheti a munkahelyi elégedettséget és ronthatja a mentális egészséget is. Sokak számára az ingázás stresszesebb, mint maga a munka.

Sok esetben pedig az otthonról végzett munka produktívabb, az otthon dolgozók az irodai zavaró tényezők és megszakítások miatt elvesztett időt is visszanyerik. Ilyen zavaró tényezők lehetnek például egy beszédes munkatárs, egy rögtönzött megbeszélés vagy kávészünet, ami túl hosszúra nyúlik, ezek mind befolyásolják a termelékenységet. Ráadásul otthon dolgozni sokkal kényelmesebb és meghittebb.

Egy 2021-es felmérés szerint a munkavállalók 57 százaléka azt mondta, hogy a távmunka pozitív hatással van a pénzügyeire is. Így megspórolja ugyanis az ember a tömegközlekedés vagy a benzin költségét. Nem kell új ruhákat venni, és még az ételeken is lehet spórolni, ha a saját főztünket esszük és nem étteremben, büfében ebédelünk. Persze a másik oldalon ott van az is, hogy több áramot, vizet használunk, de az impulzusvásárlásoknak nem vagyunk annyira kitéve.

Hasonló bejegyzések