Valójában mindegy, hogy hol dolgozunk, a legfontosabb, hogy jól érezzük magunkat. Amikor azon szerencsések közé tartozunk, akik belevágtak életük vállalkozásába, és inkább a saját otthonukból végzik el, akkor mindig az iroda kialakításával kell kezdeni. Nézzük a legfontosabb lépéseket ehhez!

A saját stílusod beépítése

A munkaterületre vonatkozó tervezési döntések meghozatala javítja a termelékenységet, valamint az egészséget és a boldogságot. Mielőtt felbérelnénk egy lakberendezőt, hogy hozzon tervezési döntéseket az iroda kialakításával kapcsolatban, gondoljuk át a személyes stílusunkat. Legyen városi, art deco, modern vidéki vagy klasszikus dekoráció? Milyen személyes tárgyak inspirálnak a munkaterületen? A személyes emléktárgyak motiválnak?

Használj zöldet az otthoni irodában

A megfelelő festékszínek kiválasztása a variosystem.hu portál szerint fokozhatja kreativitást és termelékenységet. A feng shui a zöldet a növekedéssel és a határozottsággal társítja. A zöld a nyugalom érzését kelti. Tanulmányok szerint a zöld szín serkentheti a kreatív teljesítményt. Ha az egész iroda zöldre festése nem tetszik, akkor egy dekoratív fal zöldre festésével kiaknázhatjuk az előnyöket. A növények és egyéb kiegészítők szintén kiváló segítséget nyújtanak, hogy zöldet vigyünk az irodába.

Legyen természetes fény

A magasabb világítási szint és a természetes fényt szimuláló eszközök javíthatják a termelékenységet. Emellett kimutatták, hogy azok a diákok, akik a legnagyobb ablakokkal rendelkező osztálytermekben tanultak, 15%-kal gyorsabban fejlődtek matematikából és 23%-kal gyorsabban az olvasásból, mint azok, akiknek a természetes fényszintje alacsonyabb volt. Ha otthoni irodát hozunk létre, jól válasszuk meg, hogy hová helyezzük el. A déli fekvésű ablakok például sok napfényt biztosítanak, ami különösen fontos a téli hónapokban.

Az iroda dedikált és privát helyiség legyen

A családtagok, a háziállatok és a televízió akadályozhatják a termelékenységét. Volt már olyan, hogy otthonról konferenciahíváson vettél részt, és a kutyád ugatott? Éppen ezért kell a saját privát szféra.

Hasonló bejegyzések