Az online munka sokszor egyhangú és kimerítő lehet. Azonban azok, akik otthon dolgoznak, számos módon érdekesebbé tehetik a mindennapokat és erre még csak nem is kell sok időt fordítani. A számítógép előtt töltött idő sok esetben az egészségesnél nagyobb mértékben van jelen a mindennapokban, ilyenkor jó egy kicsit felállni, mozogni.

Ezért is vannak előnyben a kertes házban élők. Amikor a melengető napsugarak a szabadba vonzanak, érdemes kiköltözni a teraszra. Ha pedig elfáradtunk a munkában, csináljunk valami mást. A kertészkedés remek lehetőség erre.

Aki kertészkedik, az kevésbé fogja magát stresszesnek érezni, ráadásul a testmozgás is jót tesz. Jobban fogjuk érezni magunkat, ha azt esszük meg, amit mi magunk termesztettünk, hisz pontosan tudjuk, hogy mit teszünk az asztalra. Ráadásul a kertészkedés szebbé teszi a teret is, egy gondozott kert szép látványt nyújt, és az is elégedettségre ad okot, ha a munkánk gyümölcsét szemlélhetjük.

Nem mellesleg a kerti munka végzésével pénzt is megtakaríthatunk, ha fűszernövényeket, zöldségeket, gyümölcsöket termelünk, azokat nem kell a boltban megvenni.

A kert és a térkő

A kertépítés során fontos az is, hogy milyen felületeket burkolunk le és azt hogyan és milyen módon. A térkő az egyik legjobb megoldás erre, hisz igen hosszú az élettartama, tartós, és jól karbantartható megoldást kínál. Legyen szó akár a járdákról, garázsbeállókról vagy teraszokról, a térkő igen hangsúlyos eleme otthonunk külső megjelenéséhez.

Ezért is érdemes gondosan megtervezni, hogy mit is szeretnénk. A térkövek kínálata ugyanis igen széles, méretben, színben és formában is sokféle térkővel találkozhatunk, sőt, ezek egymással is kombinálhatók. Mindig törekedjünk arra, hogy az épület és a környezet stílusához, színeihez illő térkővel burkoljunk, így lesz harmonikus és stílusos az összkép.

Nem feltétlenül kell egyetlen színben gondolkodnunk, sőt, a lerakási minták sokfélesége is más és más hangulatot eredményez, érdemes ezt is előre megtervezni.

Hasonló bejegyzések