Ma már rengeteg online munkalehetőség létezik, és nem feltétlen a home office-ban végzett munkákról van feltétlen szó. Az online munkák meglehetősen széles skálán mozognak, hiszen a vlogger/blogger is online munka, ahogy a szövegírás , a fordítás/tolmácsolás vagy az affiliate marketing is.

A digitális nomád lét előnye, hogy az ember a maga ura, úgy, akkor és onnan dolgozik, ahogyan, amikor és ahonnan csak akar, ám a helyzet az, hogy ez nagyon megnehezíthet egy párkapcsolatot.

Most te feltétlen arra gondoljunk, hogy a párunk online erotikus munkát végez (bár erre is van lehetőség, és ez valóban megnehezít egy kapcsolatot), hanem a fent említett munkák árnyoldalaira is. Ezek a munkák főleg teljesítmény béresek, tehát minél aktívabbak vagyunk, minél többet dolgozunk, annál többet keresünk.

És persze fel sem kell kelnünk, mint mondjuk a párunknak, reggel 8-kor, és munkába indulnunk, mert heverhetünk akár délig is, ám a munkát attól még el kell végezni, hogy online munka, akár este, vagy éjszaka is.

Amit tehetünk, hogy a munka ne menjen a kapcsolatunk rovására

Aki online munkát választ, az leginkább azért teszi, mert ez a lehetőség rengeteg szabadságot ad a számára, ami egy párkapcsolatban is nagy előny, de sose tévesszük szem elől, hogy ami számunkra szabad és kötetlen, az a párunk számára nem feltétlen az. Ilyenkor eltérő napirend, életmód alakulhat ki, ami megnehezíthet egy párkapcsolatot.

Sokan online munka mellett úgy alakítják a napirendjüket, hogy este, éjszaka dolgoznak, nappal az ügyeket intézik, pihennek, szórakoznak, stb..

Ám nem biztos, hogy a párunk ugyanezt az életvitelt tudja folytatni. Ő inkább összebújna, mi meg ugyebár akkor állnánk neki dolgozni. Ez kihat az intimitásra, a testi kapcsolatra, akár potencia gondokat is okozhat a sok vita, vagy épp az intimitás hiánya.

Amit tehetünk, hogy megpróbáljuk úgy beosztani az időnket, hogy az mind nekünk, mind a párunknak is megfelelő legyen, jusson idő a munka mellett a beszélgetésekre, ágycsatákra, közös programokra, stb..

Hasonló bejegyzések