Érdekes kérdéskör az online munkavállalás, és amikor az ember csak először gondol rá, nem is jut eszébe az összes lehetőség.

Az internet segítségével rengeteg munkát elvállalhatunk tényleges fizikai érintkezés nélkül, ami elősegíti azt is, hogy sokkal rugalmasabban történhetnek ezek a folyamatok. Habár egy magasabb bizalmi szint szükséges ahhoz, hogy egy ismeretlen e-mail címmel beszéljünk meg egy elvállalt feladatot, egy adott tervet, amit kigondoltunk, a mi dolgunkat is megkönnyítheti.

Ha a munkavállaló szemszögéből nézzük, egy magánvállalkozás, ami adott esetben például csak kreatív munkák elvégzésére fókuszál, rengeteg lehetőséget rejt magában. Kezdve az online marketingtől, honlapok kinézetének megtervezésén át, könyvek illusztrálását, sorozat írást jelenthet.

Számlára azért szükségünk lesz!

Természetesen ezeknél a folyamatoknál előzetes elvárás az, hogy a munkavállaló tudjon számlát adni a folyamatról a munkáltatónak, megrendelőnek. Ez azért is fontos, hiszen a számlakészítés sok gondot jelenthet akkor, ha nem tudjuk mik a megfelelő eszközök a kiállításhoz.

Nézzük csak a folyamatot. A munkavállaló elvállalja a munkát. Ha a sorozatírást vesszük példának okáért, mivel az egy kreatív alkotás, szerzői jogról szerződést is kell írni mindenek előtt. Ezt, ha egy cégen keresztül próbálnánk intézni, lehet hogy a megoldás bonyolultabb lesz, mintha egy egyéni vállalkozóval kötnének szerződést.

A megkapott anyag alapján megírjuk a részt, majd a leadás után, megbeszéljük, hogy megfelel-e utólagos javításokat végzünk, és így ha már minden teljesen készen van, jöhet a kifizetés, azaz a számla kiállítása. Ha valaki csak ezzel foglalkozik, és egyéni vállalkozása lehetőséget ad arra, hogy számlát állítson ki, a Billingo online számlázó segítségével szinte percek alatt be is fejezhetjük a számlázást.

Ha több ilyen alkalom lenne, hogy ugyan annak a cégnek dolgozunk, még partnerként is elmenthetjük a megrendelőt, így a későbbiekben még gyorsabban, néhány kattintással már küldhetjük is tovább a számlát.

Hasonló bejegyzések