Az online vállalkozás egyet jelent a személyes tér kialakításával. Értelemszerűen nagyon nehéz úgy dolgozni, hogy a macska felugrik a számítógépre, a gyerekek pedig folyton a sarkunkban lihegnek. De mi történik akkor, ha nem maradt szabad szobánk? A megoldás a válaszfalban keresendő!

Ha azon szerencsések közé tartozunk, ahol a lakásban akad egy nagyobb helyiség, akkor a válaszfal utólagos beépítésével elkészíthetjük a saját dolgozó szobánkat. A válaszfal kiépítése nem feltétlenül a ház építésekor történik, nyugodtan elkészíthetjük évekkel később. Persze mindig meg kell nézni, hogy a kettéosztott helyiségnek megfelelő legyen az alapmérete, bár, ha számítógéppel dolgozunk, akkor nem lesznek túl nagy igényeink.

Gipszkarton fal építése

Ma a gipszkarton a leggyorsabb, ha válaszfal építésén gondolkodunk. Egyszerűen lehet felhúzni, és nagyon kevés felfordulással jár. Az ilyen fal akár 2-3 nap alatt elkészül, bár érdemes extra órákat számolni az ajtó beépítésére. Első lépésként el kell döntenünk, hogy melyik helyiséget fogjuk ketté választani, majd ki kell jelölnünk a fal helyét. Mindig számoljunk a szigeteléssel is, főleg, ha nem akarjuk hallani a gyerekeket a másik oldalon. Ezután jöhet a kivitelezés, amit nyugodtan rábízhatunk egy szakemberre.

Az Ytong fal építése

Az Ytong válaszfalelemek méretre vághatók, így kevés hulladékkal kell számolnunk. Az elemek könnyen beilleszthetők, és a hangszigetelésük is jó lesz. Vigyázzunk azonban a falak tömegével, mivel sokkal nehezebb a gipszkartonnál. Amint elkészült a fal, jöhet a vakolás, simítás, csiszolás, majd a festés vagy tapétázás. Amennyiben nincsen elég tapasztalatunk, akkor érdemes profi segítséget kérni, és felfogadni egy megbízható kőművest.

Ezután csak be kell rendezkednünk az új szobánkba, ahova tökéletesen befér a számítógép és az asztal. Ha jól választottunk, akkor természetes fényt is kapunk, és csak arra kell figyelni, hogy rendszeresen szellőztessük az apró szobát. Egy kis fehér festék és egy zöld növény sokat dob a hangulaton.

Hasonló bejegyzések