Egyre többen döntenek úgy, hogy a kezükbe veszik az életüket, és saját céget alakítanak. Mások egyszerűen rátaláltak a tökéletes munkára, amit a lakásuk kényelméből is megtehetnek. Vannak azonban bizonyos szempontok, amik segítenek abban, hogy kényelmes és praktikus maradjon az otthonunk.

Gondoljunk a hálószobára, mint egy irodára

Nem elég csak felkapni egy számítógépet, és leülni az első asztalra, amit találunk. Ha nyugodtan akarjuk végezni a dolgunkat, akkor ki kell zárni a zavaró körülményeket. Ilyen lehet a kutya ugatása, a telefon csörgése, vagy a tévé, ami folyton mosolyogni fog, hogy kapcsoljuk már be.

Ne feledjük, hogy 30 percenként fel kell állni, és hogy a szemek is izmok: a szemfáradtság elkerülése érdekében 20 percenként pihentessük őket. Ez azt jelenti, hogy a számítógépet szemmagasságban kell elhelyezni, és olyan széket kell választania, amely elég kényelmes ahhoz, hogy karjainkat a karfára helyezhessük. Hasonlóképpen sokkal jobb a kezünknek egy számítógépes egér, mint egy trackpad. Ha be kell fektetni, hogy kényelmesebbé tegyük a munkát, tegyük meg, hiszen mi döntöttünk az otthonról végezhető munka mellett. Ha nem érzzük jól magunkat, nem tudunk produktívak lenni.

Készüljünk fel a jó testtartásra

A testnek hozzá kell szoknia a helyes testtartáshoz. Ha egy kemény, fából készült székben ülünk, egyes fizioterapeuták azt javasolják, hogy a deréktájékra helyezzünk egy kis párnát, hogy könnyebben megtámassza az ágyékot. Ügyeljünk arra, hogy a hát jól támaszkodjon a széknek, a vállak legyenek lazák, a karok pedig körülbelül 90 fokos szögben legyenek. A szemnek egy magasságban kell lennie a számítógéppel, a karoknak kényelmesnek kell lenniük, és jobb, ha inkább számítógépes egeret használunk, mint trackpadot.

Figyeljünk a fájdalomra

A húszas éveinkben szerzett rossz szokásoknak az ötvenes éveinkben is lehetnek következményei. Mindenkinek más a teste, ezért legyünk a lehető legtudatosabbak. És ha fájdalmat érzünk, tekintsük azt jelnek: valami nyilvánvalóan nem működik.

Szerző: Ingatlan.hu – Az ingatlan eladás és bérlés szakértője

Hasonló bejegyzések