Akár egy nyári grillpartiról, akár egy őszi baráti összejövetelről van szó, a jakuzzi tökéletes kiegészítője lehet a bulinak. A finom ételek, italok, és a jó beszélgetések mellé remek program egy kis pezsgőfürdőzés.

Persze az ilyen bulik elengedhetetlen kelléke az alkohol vagy a rágcsálni valók, fel is merül egyből a kérdés: ezek mennyire kompatibilisek a pezsgőfürdőzéssel? Nyáron szabadabban használjuk a jakuzzit, néha megmártózunk, eszünk, iszunk, újra csobbanunk egyet, ősszel azonban már nem mászkálunk annyit ki-be a jakuzziból, még ekkor sem, ha beltéri élménymedencéről van szó.

A rágcsálni való egyértelműen tiltott dolog, ha jakuzziról van szó, a chipset, a mogyorót, a ropit és a többi nassolni valót lehetőleg ne az élménymedencébe fogyasszunk. Ugyanis, ha ezek a vízbe kerülnek jobb esetben csak vízcserére lesz szükség, rosszabb esetekben a szűrőkben is kárt tehetünk, aminek egyetlen jakuzzi tulajdonos sem fog örülni.

Érdemes ezért a rágcsálni valót jó messze tartani az élménymedencétől, nehogy véletlenül baj legyen belőle. Természetesen nemcsak a sós ropogtatni valókról van szó, lehet süti, csoki, sült hús, ha étel kerül a víz, hamar gondot okozhat, így az evést a pezsgőfürdőn kívül tegyük inkább.

Mire figyeljünk, ha jakuzzizás közben alkoholt fogyasztunk? 

Persze az ilyen bulikon nem csak étel, de ital is szokott lenni. Érdekes kérdés, hogy az alkohol és a pezsgőfürdő párosítása jó-e a szervezetünknek vagy sem. Nos, egyetlen pohár bor vagy pezsgő még nem fog gondot okozni, ha kb. fél órával az élménymedencés pancsolás utánra időzítjük. Az is fontos, hogy ne menjünk rögtön utána vissza a vízbe.

Persze a partikon sokan nem csak egy pohárkáva isznak. Azt persze mindenki maga tudja eldönteni, hogy mennyit bír inni, azt azonban érdemes tudni, hogyha pezsgőfürdőzés közben iszunk, az alkohol kicsit máshogy hat majd a szervezetünkre.

Először is vegyünk figyelembe, hogy csak a saját felelősségünkre fogyasszunk alkoholt a jakuzziban ülve. A meleg, és a folyamatos ülő vagy fekvő testhelyzet következtében az alkohol lassabban fejti ki a hatását, így nem biztos, hogy érezni fogjuk, hogy mennyire is csapott fejbe minket az elfogyasztott mennyiség.

Érdemes egy-két pohár, vagy fél óra pezsgőfürdőzés után sétálni vagy enni egyet, hogy lássuk, mennyire érezteti az elfogyasztott italmennyiség a hatását. A legjobb, ha pezsgőfürdőzés közben nem iszunk alkoholt, hanem majd csak utána, miután kiélveztük nyugtató, pihentető hatását.

Hasonló bejegyzések