A digitális nomád kifejezést kevés ember ismeri, de talán a 2020-as év meghozta a változást. Ha csak a szavak jelentését nézzük, akkor máris következtethetünk arra, hogy az internettel lesz kapcsolatos. Vajon ki lehet ma digitális nomád? Hogyan? Megéri? Nézzük!

A digitális szó természetesen azt jelenti, hogy az interneten keresztül keressük a kenyerünket. A nomád elsőre sehogy sem passzol ehhez, hiszen azok a nomádok, akik folyamatosan vándorolnak. Lényegében itt is a vándorlásról van szó, mivel a digitális nomádok gyakran váltanak országot, néha világutazóknak is nevezhetjük őket.

Sokan erre csak a fejüket rázzák, és azt hiszik, hogy ez lehetetlen. A 2020-as év mégis megtanította, hogy nagyon sok munka elvégezhető az úgynevezett Home Office-ban, tehát végig az internet segítségével.

Azok, akik tudnak otthonról dolgozni, minden bizonnyal egy másik városból is megoldják. Akkor miért ne álmodnának ennél nagyobbat, például város helyett országot? Igen, a digitális nomádok olyan szabadsággal bírnak, ami a többieknek nem adatott meg, hiszen bejárhatják az egész világot.

Hogyan legyünk digitális nomádok?

Ha Home Office helyett mi is utazgatni szeretnénk, akkor két lehetőségünk maradt. Az egyik, hogy repülővel megyünk, azonban ez a kevésbé kényelmes megoldás. A legjobb, ha beszerzünk egy megbízható kocsit, például egy Opelt, és azzal indulunk útnak.

Minden bizonnyal szükségünk lesz egy nagy csomagtartóra, és az sem hátrány, ha tudunk az autóban aludni, legalábbis addig, amíg elérjük az úti célunkat. Vannak, akik saját lakókocsit húznak maguk után, ezt már magunknak kell eldöntenünk.

Ha megszereztük az autót, akkor már csak egy dologra lesz szükségünk, az erős internetkapcsolatra. Igen, lényegében a világ bármely pontjáról tudunk dolgozni, egészen addig, amíg rá tudunk csatlakozni a netre.

Szerencsére rengeteg opciónk van, így vihetünk gigákat itthonról is, vagy vásárolhatunk a célországban. Tény és való, hogy a jelenlegi helyzet nem áll a nomádok mellé, azonban máris elkezdhetjük a célországok feltérképezését.

Hasonló bejegyzések