Egy vállalkozás beindítása során jó tisztába lenni néhány fontos dologgal azért, hogy kellemetlen meglepetés ne érhessen bennünket a későbbiek során sem. Sokak szerint az Online vállalkozásokban talán az az egyik legjobb dolog, hogy viszonylag kevés pénzből elindíthatóak, és nincs szükség sem iroda, sem üzlethelyiség bérlésére.

Az online vállalkozás egyik legnagyobb előnye pedig az, hogy anélkül „adhatjuk el” a megszerzett szaktudásunkat, hogy el kéne hagynunk otthonunkat, folyamatosan utazgatnunk kéne, és személyesen találkozni az ügyfelekkel.

Mára már nem csak az online oktatás, hanem az online tanácsadás is egy igen népszerű szakiránynak számít, a nehézsége azonban az, hogy igen nagy hitelességgel kell rendelkeznünk ahhoz, hogy az ügyfelek bizalmat tudjanak szavazni felénk, kikérjék, és ami talán ennél is fontosabb: meg is fogadják a tanácsainkat.

Ezzel foglalkozik napjainkban egy adótanácsadó

A Magyar Felnőttképzési Centrum keretein belül lehetőségünk van elvégezni az adótanácsadói képzést is. Az adótanácsadó képzés során elsősorban a hazai adó-, járulék-,és illetékügyekkel kapcsolatos tudást szerezhetjük meg, de emellett természetesen szó esik a vámszabályozásról, a különböző támogatásokról, a nemzetközi szabályokról, illetve a cégcsoportok adózási kérdéseiről is.

Leegyszerűsítve, ha arra vagyunk kíváncsiak, hogy mivel is foglalkozik pontosan egy adótanácsadó, talán úgy lehetne megfogalmazni, hogy ő tölti be az adózók, illetve a költségvetés közötti közvetítő szerepet.

Tehát adótanácsadó szakemberként a feladataink közé tartozik a cégek, szervezetek, magánszemélyek adójával és az adójellegű kötelezettségeivel kapcsolatos ügyintézés, de ide tartozik minden, ami a költségvetési támogatással vagy éppen az adó visszaigényléssel kapcsolatos. Leginkább abban tud az adótanácsadó segítséget nyújtani, hogy megtalálja a legelőnyösebb adózási formákat, befizessék a meghatározott járulékokat és adókat, illetve, hogy beadják az adóbevallásokat.

Adótanácsadóként folyamatosan nyomon kell követned az adórendszer és a jogszabály változatosait, illetve szakmai kapcsolatot kell építened a szakmai szervekkel, illetve az adóhatósággal.

Hasonló bejegyzések