Aki online dolgozik, online vállalkozást üzemeltet, bizonyára sok előnyét tapasztalja meg. Azonban annak, ha valaki tartósan ilyen munkát végez, nem árt időről időre átgondolnia, hogy milyen mértékben változott meg a személyisége, a kapcsolatai. Aki ugyanis online, többnyire otthonról dolgozik, sok esetben a párkapcsolatában is tapasztalhat változásokat.

Egy párkapcsolat alapjai

Ezek az eleinte csak apró problémák, nézeteltérések később akár súlyosabbá is válhatnak, és kimondva vagy épp kimondatlanul nyomot hagynak a kapcsolat egészén. Ha pedig a párkapcsolat alapjai meginognak, ott előbb-utóbb megjelennek a tünetek is. A csökkent libidó, a merevedési zavarok, a potenciagondok. Sok esetben a potenciaproblémák mögött nem is szervi, hanem lelki okok állnak, ezeket azonban szépen vissza kell fejteni a gyökeréig, hogy megtalálhassuk a megoldást.

A lelkiismeretesség nagyon fontos akkor, amikor online munkavégzésről van szó, legyen az akár a saját online vállalkozás ügyeinek intézése. Akik lelkiismeretesek, azok általában jobban szervezettek, könnyen beosztják saját idejüket, el tudják különíteni a munkát a magánélettől. Nem esnek abba a hiába, hogy az otthoni munkavégzésre bármikor készen állnak, tudnak egyensúlyt tartani a munka és a magánélet között. Ez pedig hosszú távon meghálálja magát.

Fontos az alapszemélyiség

Aki most tér át az online munka, az online vállalkozás világába, nem árt pár dologra felkészülnie. Egyrészt nagyon fontos, hogy milyen az ember alapszemélyisége, hisz nem mindenkinek való az online munka. Az introvertáltak, akik érzelmileg stabilak, lelkiismeretesek nagyot profitálhatnak az online munkából, hisz az ő személyiségük ilyenkor tud a legjobban érvényesülni.

Az extrovertáltak számára azonban nagy kihívást jelent az ilyen, hisz ilyenkor minimálisak a személyes találkozások, sokan nem tudnak egyedül dolgozni. Akármelyik csoportba is tartozzon valaki, hosszú távon az online munkavégzés mindenkire hatással lesz, mindenkin változtat ilyen-olyan mértékben. Ezek a változások pedig láthatóvá válnak a párkapcsolatban is.

Hasonló bejegyzések