Már a kültéri medencék nem csak az úszás élményét teszik lehetővé az otthonunk kényelmében, de különböző berendezésekkel luxusélménnyé varázsolhatják a pancsolást vagy a kerti lazulást. Fényűzővé tehetjük a medence megjelenését víz alatti világítással vagy vízköpő beépítésével.

De nem csak az esztétikum növelhető, de a praktikum is, például egy nyakzuhannyal. Egy ellenáramoltató az úszás élményét teszi felejthetetlenné. Rengeteg eszköz létezik, amivel továbbfejleszthetjük a medencénket.

Nem kell csak a nyári időszakra korlátozni a fürdőzést. A medencefűtés beszerelésével tavasztól őszig használhatjuk a medencét. Ráadásul a hőszivattyút utólag is telepíthetjük, nem kell lemondanunk róla, csak mert az építésnél nem jutott eszünkbe. Természetesen többféle kivitelt is választhatunk a víz felmelegítésére. Az elektorom fűtési rendszer előnye, hogy a telepítése olcsó. Ugyanakkor az üzemeltetése folyamatos használat esetén nem gazdaságok, alkalmankénti fűtésre viszont jó megoldás lehet.

Sós vagy vegyszeres? 

 

Egy medencét nem csak használni, de karbantartani és tisztítani is kell. A tisztítást végezhetjük vegyszeresen vagy vegyszermentesen is. Sokan nem szeretik a vegyszeres tisztítást, számukra ideális megoldás lehet a sósvizes fertőtlenítés, amelyhez egy sóbontó eszközre lesz szükség, ami a tisztításhoz használt nagymennyiségű só segítségével kivonja a klórt. Ha mégis a vegyszeres kezelést választjuk, érdemes lesz beszerezni egy vízelemző készletet, hiszen ebben az esetben a víz sok paraméterét kell beállítani, például a Ph értékét.

A karbantartáshoz is szükséges pár elengedhetetlen kelléket beszerezni. Nagyban meg tudja könnyíteni az életünket egy medencetisztító robot. A legmodernebb fajták már telefonról is működtethetők. Az árak ebben az esetben is széles skálán mozoghatnak a teljesítmény alapján. Az egyszerűbb típusok csak a medence alján végeznek tisztítást, de létezik olyan eszköz, ami az oldalfalon is elvégzi a munkát. Bármilyen eszközt választunk, a karbantartásról és a tisztításról soha ne feledkezzünk meg.

Hasonló bejegyzések