2021 sokunk számára bebizonyította, hogy dolgozni otthonról is lehet. Egyre többen vágnak bele a legújabb online vállalkozásukba, egyesek örömmel, mások pedig kényszerből. De hogy lehetünk sikeresek, ha Home Office-ban élünk?

Mozogjunk

Talán sosem hallottunk még ennyi tanácsot az egészségről, mint a járványhelyzetben. Megállás nélkül azt halljuk, hogy mossunk rendesen kezet, mozogjunk eleget. Igen, a mozgás eddig is fontos volt, de mintha nem vettük volna észre. Azok, akik a számítógép előtt ülve dolgoznak, hajlamos arra, hogy görnyedt háttal legyenek órákon keresztül, ami hosszútávon rossz hatással lesz a testi épségükre. Próbáljunk meg legalább fél óránként tartani egy rövid szünetet, mivel így nemcsak a test, hanem az agy is kikapcsol kicsit.

Messzire a nasival

Az otthoni dolgozószoba másik veszélye a nassolás. Vajon hányan gépelünk úgy, hogy van mellettünk egy tányér rágcsálni való? Lehet, hogy nem is vagyunk éhesek, de mivel ott van, így belenyúlunk a tálba, és kiveszünk belőle még egyet. Ezt úgy tudjuk megelőzni, ha délelőtt gyümölcsöt, délután pedig joghurtot eszegetünk. Próbáljuk meg eldugni a szénsavas üdítőket is, és inkább a vízre koncentrálni.

Étrendkiegészítők használata

Amikor sokat tartózkodunk a képernyő előtt, és szinte napokig hajlamosak vagyunk nem elhagyni a lakást, akkor bizony szükségünk lesz az étrendkiegészítőkre is. Az egyik legjobb lehetőség a CBD vagy kannabidiol, amit a testünk magától is megtermel, de érdemes segíteni neki egy plusz dózissal. Ez a természetes kiegészítő jó hatással van a szervezetünkre, és a szedésével gyorsan javulni fog a közérzetünk.

Kapcsoljunk ki

Az online munkában talán az egyik legnehezebb a rendszeresség. Ha azt akarjuk, hogy sikeresen teljen el a munkára szánt óra, akkor zárjunk ki minden zavaró tényezőt. Ne hagyjuk, hogy a Facebook értesítések kizökkentsenek minket a munkából. Amikor dolgozunk, akkor csak a képernyőre figyeljünk, ha pedig elhagyjuk a szobát, akkor kapcsoljunk ki, és legyünk együtt a családdal. Ezáltal sokkal könnyebb lesz létrehozni egy természetes egyensúlyt, ami az egész család javát szolgálja majd.

Hasonló bejegyzések