Az életet nagy mértékben befolyásolja, hogy milyen irányban indulunk el. Vannak, akik szeretnek mozogni és kétkezi munkát végezni, miközben mások inkább a képernyőre tapadnának. Mind a kettő életformának megvannak az előnyi.

Kezdjük az otthonról elvégezhető feladatokkal. Napjainkban több millió ember használja az internetet ahhoz, hogy dolgozni tudjon, és el sem kell hagynia az otthonát. Ennek az életnek az egyik előnye, hogy saját magunk osztjuk be az időnket. Nem baj, ha reggel akarunk dolgozni, esetleg inkább az esti órákban érezzük a késztetést, mi döntjük el. Sokan ezt a rugalmasságot használják ki ahhoz, hogy elvigyék a gyerekeket az iskolába.

Másik nagy előnye, hogy nem köt oda egyik városhoz sem. Ha úgy döntünk, hogy szeretnénk máshol élni, és kipróbálni magunkat egy új környezetben, akkor csak arról kell gondoskodnunk, hogy megfelelő minőségű internet álljon a rendelkezésünkre, ami napjainkban nem is annyira nehéz. Online pénzkeresés közben nincsenek földrajzi korlátok, és mi döntünk.

Munka a szabad levegőn

Azonban nem szabad elfelejteni a másik lehetőséget, a kétkezi munka örömét sem. Nagyszerű példa erre a mezőgazdaság, amiről minden évben egyre kevesebbet beszélünk, pedig a fontossága megállás nélkül nő, ezt pedig John Deere cég is segíti. Hiszen amikor bemegyünk a boltokba, akkor elsősorban élelmiszerre van szükségünk.

Mindegy, hogy merre utazunk, mit csinálunk, előbb vagy utóbb megéhezünk. Bármit vegyünk is le a polcról, a hátterében termőföld és jó pár gazda áll, tehát biztosak lehetünk benne, hogy nem maradunk munka nélkül a szektorban.

Ha pedig a testmozgás erejére gondolunk, akkor nem vitathatjuk az egészségre gyakorolt hatásait. Azok, akik a földeken dolgoznak, korán kelnek, folyamatosan mozognak, könnyebben elkerülik a súlyfelesleget, mint azok, akik egész nap a székben ücsörögnek. Ráadásul azt sem szabad elfelejteni, hogy a friss, kipufogótól mentes levegő nemcsak a hangulatunkon dob nagyot, hanem a légzésünket is könnyíti.

Lényegében mind a két fajta életmódnak vannak előnyei. Te melyiket választanád?

Hasonló bejegyzések