A fényképek és jól kiválogatott fotók nagy fontossággal bírnak az online marketing és az eladás tekintetében is. A személyekről, tárgyakról és szolgáltatásokról készült fényképeknek nemcsak a figyelemfelkeltés a feladatuk, hanem az eladás is. Sok weboldalnak van egy külön blog felülete, ahol részletesebben beszélhetünk, pontosabban írhatunk egy-egy termékről, ezzel mutatva be a működését, vagy vásárlásra sarkallva a vásárlókat.

Azonban nem mindegy, hogy honnan szerezzük be a fényképeket.

Sokan nem foglalkoznak különösképpen ezekkel a képekkel, és letöltik a nekik tetszőket a Google találatai közül. Ezzel azonban problémák lehetnek. A keresőkben megjelenő fotók általában jogtulajdonnal rendelkeznek, és ha a tulajdonos rajtakap minket, akkor feljelentheti az oldalunkat.

Még sincs mindenkinek lehetősége a saját fénykép elkészítésére, így csak a letöltés opciója marad. Ha nem akarunk jogi problémákba keveredni, és nem szeretnénk, ha a Google különösen figyelni a mi tartalmainkra, akkor az ingyenes letöltő szolgáltatásokat tudjuk választani.

Érdemes minimális összeget befektetni

Egyre több olyan Stock fotó áll a rendelkezésünkre, amelyet professzionális fényképészek készítettek el, azonban ingyenesen elérhetővé teszik az interneten. Vannak olyan oldalak, ahol regisztrációért cserébe kapunk megadott számú képet, vagy pedig a forrás megjelölésével tudjuk feltüntetni a weboldalunkon és a honlapunkon.

Természetesen olyan képek is vannak, amikért fizethetünk. Havi vagy éves összegért cserébe korlátlanul felhasználhatjuk marketing és eladási céllal is.

Az ingyenes képek előnye, hogy nem kell értük fizetni, így bármennyit letölthetünk belőlük. A hátránya, hogy több weboldal is használja őket, így a vevő ugyanazzal a képpel fog újra és újra találkozni. Érdemes egy minimális összeget ráfordítania a stock fotók beszerzésére, mert ezáltal olyan képekhez juthatunk hozzá, amik egyediek, és csak a mi weboldalunkon lesznek.

Ma már kevés befektetéssel is rengeteg képhez hozzájuthatunk, amit a jövőben is fel tudunk használni következő bejegyzések és termékek eladásánál.

Hasonló bejegyzések