Magyarországon a házasságok fele válással végződik. Az évtizedekig kitartó párokat inkább a megszokás fogja össze, nem igazán mondhatjuk el róluk, hogy boldogok (tisztelet a kivételnek). Egyre több felhasználó fordul az internethez, magazinokhoz és fórumokhoz, ahol név nélkül teszi fel a kérdéseit, és alig várja, hogy érdemleges választ kapjon rá.

Ha azonban alaposan utánajárunk, akkor nincs annyira sok párkapcsolati tanácsadó, tehát mi is nyugodtan próbálkozhatunk vele.

A jó párkapcsolat befolyással van az életünkre, jobbá vagy éppen rosszabbá teszi. Szerencsére egyre több kurzus érhető el a témában, vagy akár a saját tapasztalatainkra is támaszkodhatunk, ez már elég szokott lenni a saját magazinunk megteremtéséhez. Egy internetes felület, kedv, szabadidő, és már be is üzemelhetjük az új szerelemdoktor oldalunkat, ami később vállalkozásba csaphat át.

Mi kell az online párkapcsolati tanácsadóhoz?

Lehet, hogy az életben már mindent megtapasztaltunk, de azért valamilyen végzettség kelleni fog. Ha nem akarunk évekig az egyetemen ülni, akkor legalább pár kurzust végezzünk el, ahol jól hangzó okleveleket kapunk, amiket feltehetünk a weboldalunkra is.

Egy szerelemdoktor tisztában van a férfi és női különbségekkel, valamint ismeri a hagyományos és a modern elvárásokat is. Nagyon fontos, hogy tudja a szingli élet előnyeit és hátrányait, ami a váló pároknál szokott igazán előtérbe jönni. A párválasztás dilemmái egyet jelentenek a tévhitekkel, fellángolásokkal és az igaz szerelemmel, erről a témáról is nagyszerű (szakmai!) cikkeket lehet írni.

Egy párkapcsolati tanácsadó saját játékokat találhat ki, amivel a „betegeit” segíti, azonban ismernie kell a kommunikáció fontosságát és a párok elvárásait is. Végül a válságos időkre is specializálódni kell, de tájékozottnak kell lennie a potencia problémákkal kapcsolatban is. Ha pedig biztosra akar menni, akkor segít az önismereti kérdésekben, amire egyre több párnak szüksége van.

Hasonló bejegyzések