Ma egyre többen vágynak anyagi jólétre és függetlenségre. A hagyományos munkákat sokan online vállalkozással váltják fel, amihez gyakran házon belüli segítséget kérnek. Ilyenkor szokott megtörténni, hogy az apuka weboldalakat készít, az anyuka pedig a dizájnról vagy a szövegről gondoskodik, és így egy vállalatként működnek tovább.

A bejáratott családi vállalkozások legnagyobb előnye a korrektség és a személyes garancia. Mind a ketten egymástól függenek, így senki sem akarja meglopni a másikat. Az idő alakulásával a család neve is a megbízható partnerek közé kerül, így lényegesen könnyebb lesz az új emberek beszervezése.

Ha ma azt halljuk, hogy egy családi vállalkozásról van szó, akkor képesek vagyunk megijedni. Pedig az ilyen cégek sokkal gyorsabban hoznak döntéseket, egy közös ebéd alatt megbeszélik a következő feladatukat, ráadásul a legújabb generációt is be lehet fogni, így nekik is esélyük lesz a biztos jövőre.

A családi vállalkozások ára

Ahogy mindig, itt is át kell gondolni a hátrányokat. Az online vállalkozás azt jelenti, hogy az ember otthonról is dolgozhat. Ha azonban a nap 24 órájában együtt vannak, akkor könnyen vitába fordulhatnak a napok, és még a vágy is eltűnhet. Az a legjobb, ha mindenkinek kulccsal zárható dolgozószobája lesz, ami megmenti a privát szféra fogalmát.

A másik veszély, amikor mindenáron családtagot akarnak alkalmazni és kizárják a tehetséges embereket. Ha olyan jól megy a munka, hogy extra segítségre van szükség, akkor nagyon fontos a megbízható és hatékony munkaerő kiépítése. Innentől kezdve nemcsak családban szabad gondolkodni.

A generációkon keresztül történő cégfejlesztés a család vagyonát gyarapítja. Ha valaki most kezd online munkába, akkor esélyt ad a gyerekének, hogy folytassa, amit létrehozott. Hamarosan minden az interneten keresztül fog történni, de még időben elsajátíthatjuk a működését. Legyünk akár programozók, akár webfejlesztők, a közös családi vállalkozás biztonságot és kényelmet ad, ahol mi vagyunk a főnök.

Hasonló bejegyzések