Egyre divatosabb manapság, hogy az emberek többsége online dolgozik otthonról. Ezt bizony nem csak a mostani kaotikus vírus helyzet hozta ki, hanem már előtte is akadtak jócskán, akik otthoni irodába jártak csak dolgozni, nem kellett a házon kívül egy lépést sem tenniük.

Számtalan lehetőség akad már az otthoni munkára interneten keresztül, hiszen gyakorlatilag már nem is kell a megrendelőkkel találkoznunk, mindent el tudunk intézni telefonon, e-mailben, vagy akár online konferenciákon is. Még könnyebb is, hiszen nem kell külön időpontot egyeztetni, bármikor elérhetőek vagyunk mobilon.

Rengeteg olyan pár él szerte a világon, akik együtt működtetik közös webshopjukat. Ha az egyik félnek van eladó terméke, a másik elkészíti a hozzá tartozó oldalt, és máris működik a közös vállalkozás otthonról is. Ráadásul a termékeket is beszerezhetik egy kattintással a nagyobb, világ szintű internetes oldalakon, mint akár az EBay, vagy az Amazon.

Mikor ezek megérkeznek, csak le kell őket fotózni, és máris mehet fel egy kis plusz jutalékkal a saját webshoppunkra. Milyen jó is ez a munkamegosztás! A feleség vásárol, a férj feltölt és árul. Aztán valamelyikük kezeli a rendeléseket és postáz a vevőknek.

Könyvelés is mehet virtuálisan 

Számtalan online számlázó program és oldal létezik már, így a kiküldéseivel sem kell bajlódni, egész egyszerűen e-mailben megkapja a vevő a számlát, melyet netbankon keresztül elutal, vagy kártyásan fizet, és máris kész a művelet. A könyvelés is tiszta, hiszen minden látszik a virtuális világban, ami történt. Egy jó családon belül megtalálható az üzemeltető, a tulaj, a könyvelő, és a beszerző is, lehet ez a család akár két személyes.

Még a munkakapcsolat is könnyebb családon belül, hiszen bármi kérdés felmerül, azonnal tudunk szólni házon belül a másiknak, akár a szomszéd szobába átkiabálva is.

Nem kell a könyvelőnkkel sem külön időpontot egyeztetni, hiszen elég, ha odamegyünk a párunkhoz, és elkészíti a bevallásunkat, meg az ÁFA utalásokat is. Tényleg nagyon kényelmes az otthoni home office, főleg ha mindketten így dolgozunk, de azért nem szabad elfelejteni, hogy tartsuk be a kellő munkaidőt. Megvan a veszélye az otthonról dolgozásnak, hogy többet foglalkozunk a munkával, mint kellene, és elhanyagoljuk a kapcsolatunkat is.

Iktassunk be több szünetet, amit kettesben töltünk a másik felünkkel, vagy egy esti programot, vacsit, netán egy mozit, vagy csak egy kis meghitt összebújást a dolgos nap után.

Hasonló bejegyzések