Sokak szerint az az ember, aki közös vállalkozásba kezd a párjával szó szerint a pengeélen táncol. Leginkább azért, mert a párkapcsolat megromlásával pillanatok alatt zátonyra futhat a vállalkozásunk is, arról nem is beszélve, hogy a közös munka, rengeteg nézeteltérést, és konfliktust idézhet elő.

Áldás vagy átok az, ha egy pár közös vállalkozást kezd el építeni?

A társas vállalkozást indító párok esetében a közös kapcsolat már az egyetemen elkezdődhet, hiszen itt a közös érdeklődési kör, és a tanulmány hamar összekovácsolja az embereket. Ha meg van a kellő összhang, akkor némi vállalkozó szellem mellett az élet a saját üzlet irányába terelhet bennünket. Friss kapcsolat esetén azonban ilyen nagy felelősségbe semmiképp sem szabad fejest ugrani.

Létezik természetesen az a verzió is, amikor valaki beházasodva kerül a párja mellé az üzletbe, így lesz abból idővel egy családi vállalkozás, és az emberek nem is gondolják eleinte, hogy ebből problémák lehetnek, hiszen, ha a magánéletben tökéletesen megértik egymást, akkor miért ne tudnának együtt dolgozni? Nos, ez ennél jóval összetettebb dolgokon múlik.

A vállalkozás indítása sokkal több előkészületeket igényel mindkét fél részéről, mint egy kis tervezés, és közös ötletelés. Egy sikeres vállalkozáshoz szükség van alapvető szakmai, illetve vállalkozási ismeretekre is, emellett ma már elengedhetetlen a piaci és pénzügyi elemzés, és a marketingtudás is.

Az egymás mellett folytatott munka, és párkapcsolat azonban szó szerint egy állandó együttlétet jelent a két fél számára.

Egy vállalkozás rengeteg nem várt fordulatot hozhat az életünkbe, mely számtalan nézeteltérést hozhat magával, ez pedig megnehezítheti a párkapcsolati életünket. A férfiak számára a stressz, és a szorongás olyan komoly fizikai tüneteket is okozhat, mint a potencia zavar, de a hölgyek esetében sem biztos, hogy minden jól fog működni az ágyban akkor, ha a munka miatt mindkét fél folyamatosan ideges.

Egy ilyen speciális helyzetben fontos a türelem, és egymás tisztelete. Ezeknek pedig egyaránt meg kell jelenniük a magánéletben, és az üzleti életben is.

Hasonló bejegyzések