A fogyni vágyóknak általában két táborát tudjuk elkülöníteni. Vannak olyanok, akik fokozatosan kezdik el az edzéseket, majd később az evésben is igazodnak az új életmódjukhoz. Aztán van egy másik csoport, akik hiába teljesítik grammra pontosan a kapott fogyókúrát, akkor is csak vánszorognak a céljuk felé.

A két csoport között nem az edzés, és nem a fogyókúra szabja meg a különbséget, hanem az életvitelük, pontosabban az inaktív órák hossza. Mit értünk inaktív óra alatt? Lényegében az ücsörgést, ami sok embernek akár 6-8 órát is kitesz naponta. Azonban érdekes, hogy még a megfelelő fogyókúra és a rendszeres testmozgás mellett is eltérő a test fejlődése, ennek hátterében pedig a rossz testtartás áll.

A rossz testtartás

Azok, akik irodában, esetleg online dolgoznak, szinte egész nap a székben ülnek, és szó szerint a billentyűzet felett görnyednek. Ilyenkor a vállal előre csúsznak, a fej pedig követi, az eredmény pedig az, hogy a mellkasunkra és a belső szerveinkre nehezedő nyomás egyre nagyobb lesz. Végül a mellizmaink már nem tudnak megnyúlni, és így nem kerül elég oxigén a szervezetünkbe.

Lehet, hogy elsőre hihetetlenül hangzik, de akár mi is kipróbálhatjuk. Csak vegyünk egy mély levegőt kihúzott háttal, majd ismételjük meg a mozdulatot begörnyedve. Azonnal érezhető a különbség.

Talán ennél a pontnál benned is felmerül a kérdés, hogy mégis mi köze ennek a zsírégetéshez. Ha belegondolsz, akkor a szó már meg is adja választ, hiszen az iskolában megtanultuk, hogy az égetéshez oxigén is kell. Ha egész nap ülünk, és végig a mellkasunkra támaszkodunk, akkor oxigénhiányos állapot lép fel, ami lelassítja a zsírégetést is.

Ha tehát a fogyókúra és az edzőterem mellett nem értjük, hogy miért nem mennek lejjebb azok a kilók, akkor érdemes a testtartásunkat is elemezni. Sajnos az ülő test nem használ sok energiát, ezért nagyon komolyan kell venni a határozott fogyókúra és a testmozgás fontosságát is.

Első lépésként tanuljuk meg a helyes testtartás alapjait, és utána jöhet a többi. A jobb légzés megadja az alapot a zsírégetéshez.

Hasonló bejegyzések