A koronavírusnak köszönhetően nagyon sokan kényszerültek az otthonukban kialakítani a munkahelyüket, és létrehozni egy otthoni irodát. Ehhez persze szükség volt irodabútorokra, számítástechnikai eszközökre, sőt még jó ajtózárakra is. Legtöbb esetben a szülők kényszerültek home officeba, mivel a gyerkőcök nem mehettek iskolába, óvodába, bölcsödébe.

A gyerkőc mellett dolgozni azonban egyáltalán nem könnyű, így sokan próbálták a lehető legkomfortosabban kialakítani az irodai körülményeiket.

Meglepő, de a komfortérzet kialakításához az árnyékolók is hozzátartoznak, és ezek forgalma is megnövekedett a járvány ideje alatt. Sokan döntöttek úgy, hogy redőnnyel látják el az otthonukat, vagy akár csak az újonnan kialakított irodát. Ennek egyik oka a komfort volt, a másik pedig a védekezés.

Bár a vírus valószínűleg nem az ablakon át fog érkezni, mégis sokan úgy gondolták, hogy egy újabb réteg a nyílászárókon akár a betegség ellen is védelmet nyújthat. Alapjába véve ez nem akkora ostobaság, hiszen a jó szigetelés hozzájárulhat a betegségek megelőzésében. 

Mennyibe kerül redőnyt tetetni az irodánk ablakaira?

A megnövekedett kereslet fényében érdekes kérdés, hogy ennyire befolyásolta ez a redőny árakat az elmúlt időszakban? Az igazság az, hogy szinte semennyiben. A redőnyök ára nem növekedett hangsúlyosan az előző évhez, vagy akár az év elejéhez képest, sőt, sok webáruház még akciós redőnyöket is kínál.

A redőnyök árát sok minden befolyásolja, a redőny fajtája, mennyisége, mérete és persze a hozzá kérhető kiegészítők is. A redőnyöket általában négyzetméterárban adják meg, a kiegészítőkkel viszont darabárban számolhatunk.

A legolcsóbb általában a külső tokos redőny, amit kérhetünk műanyagból vagy alumíniumból. Az alumínium mindig drágább, ugyanakkor tartósabb, és jobb a hőszigetelő képessége, ezt nem árt a választásnál figyelembe venni.

A belső vagy vakolható tokos redőny is drágább, mint a külső tokos megoldás, ugyanakkor előfordulhat, hogy csak ezek közül választhatunk, mert másra nem alkalmasak a nyílászáróink. A redőnyök motoros vezérléssel vagy szúnyoghálóval is kiegészíthetőek, de ezek mindenképp emelni fogják az árat.

Hasonló bejegyzések