A Facebook egy teljesen különleges világ lehet azok számára, akik nem mozognak benne otthon, és nem használják rendszeresen. Ráadásul nem ugyanúgy néz ki és kezelhető a vásárlásra szánt oldal és a saját személyes profilunk. Amikor eldöntjük, hogy szeretnénk a cégünknek egy sajátot létrehozni, akkor több fontos lépést is figyelembe kell venni. Az első a jó név kiválasztása.

Néha találkozunk olyannal, hogy az oldal neve egy email cím, ez azonban rossz ötlet. Válasszuk simán a mi nevünket, vagy a cég nevét. Ezután ki kell választani egy profil képet. A fénykép legyen jó minőségű megfelelő felbontással, és jól látható legyen rajta, hogy mi vele a célunk.

Ha az egyik szolgáltatásunkat akarjuk eladni, akkor az arcunkat használhatjuk a fotón. Ilyenkor legyen a kép közeli, ne legyenek benne zavaró elemek. Az arckifejezésünk is fontos, az a legjobb, ha nem szomorú, de nem is nevetős. Ez professzionálisan hat, és az emberek tetszését is hamarabb elnyeri. Olyan fotót válasszunk, amit nem kell cserélgetni, így a vevők kapcsolódni fognak a képünkhöz.

Amennyiben nem a nevünkön van a hangsúly, hanem a tárgyakon, vagy azon, amit eladunk, akkor ahhoz készíthetünk képet. Használjuk az egyik termékünk fényképét, vagy pedig fehér alapon a nevet, esetleg a logónkat töltsük fel.

A képek fontossága

Ezután gondolni kell a borítóképre, amit szintén sokan fognak látni. Az a jó, ha minél szorosabb értelemben kapcsolódik ahhoz, amit eladni szeretnénk. Ha írunk rá, akkor a betűtípus mindig jól látható legyen, fejezzük ki a legfontosabb terveinket, vagy a termékeket, amiket eladásra szánunk.

Ezután megvan a alapja az oldalunknak, most betehetjük azokat a linkeket, amik a céghez viszik majd a vásárolni kívánókat. A következő lépés pedig az, hogy feltöltjük tartalommal. A linkek nem a felhasználók kedvencei, próbáljuk meg inkább a fényképeket, leírásokat, állapot frissítéseket előtérbe helyezni.

A jó Facebook használat befektetett összeg nélkül is érhet el eredményeket, de fizetős hirdetéseket is feladhatunk, hogy több embert meg tudjunk érinteni.

Hasonló bejegyzések