Nagyon sok olyan pár van, akik nemcsak a szerelemben alkotnak egy csapatot, de a munka frontján is. Közös vállalkozásba kezdenek, amelyet akár otthonról, home office-ban vagy online végeznek.

Az online munkák manapság nagyon népszerűek, és nem ritka, hogy egy pár kihasználja ezeket a lehetőségeket. A közös vállalkozás épülhet a közös végzettségre, de akár arra is, hogy az egyik fél ért az adott területhez, a másik pedig az adminisztratív vagy marketing teendőket végzi. A közös munka, közös vállalkozás azonban egyszerre lehet áldás és átok is.

A közös munkavégzés olyan buktatókat rejthet magában, amelyre rámehet a vállalkozás, de akár a kapcsolat is. Amikor az egyik fél hibázik a munka frontján, akkor az vitákhoz vezethet, ami megmérgezhet egy kapcsolatot, de az is okozhat gondot, ha nem ugyanazok a célok és elképzelések azzal kapcsolatban, hogy merre is haladjon a közös vállalkozás.

Ha pedig alá-fölérendeltségi viszonyban vagyunk párunkkal a munkában, az súlyos gondokhoz vezet a párkapcsolat frontján.

Célszerű a munkát és a mangánéletet külön kezelni

Mielőtt közös vállalkozásba kezdenénk, érdemes alaposan átbeszélni a dolgot: kinek a nevén van a vállalkozás, közös vagy csak az egyik félé, akinek a másik segít, kinek mi a szerepe a vállalkozás életben, stb. Ezeket, és sok más kérdés érdemes tisztázni, mielőtt nemcsak a magánéletbe, de a munka frontján és magunkhoz kötnénk a párunkat.

A közös célok meghatározása is fontos, illetve a rendszeres megbeszél a vállalkozást érintő kérdésekben, amely a pénzügyeket is érint. És ami szintén lényeges, a munka és a magánélet szétválasztása.

Sok pár esik abba a hibába, hogy ha egy helyen dolgoznak, különösen, ha home officeban, együtt, akkor a munkában eltöltött közös időt is minőségi, együtt töltött időnek tekintik, pedig az nem feltétlen az. Mindig érdemes meghatározni, hogy mi számít munkaidőnek, és mi nem. Emellett pedig érdemes teret hagyni annak, hogy mindkét fél eltölthesse az én idejét, de a közös pillanatoknak is teret kell engedni, melyek nem a munkához kötődnek.

Hasonló bejegyzések