Manapság nagyon népszerűek az otthonról végezhető munkák, a home office, de a különböző online munkák is. Bár sok vitát szülhet a közösen végzett munka, de akár arra is jó lehet, hogy megerősítsük a kapcsolatunkat. Rengetegféle online munka létezik, melyet közösen végezhetünk a párunkkal.

Manapság a bloggerkedés, vloggerkedés nagyon népszerű tevékenység, és rengeteg olyat látni, hogy valaki nem egyedül gyártja a tartalmakat, hanem a párjával együtt. Sportolók, fitness tanácsokat adók, de társasjáték vagy videó kritikákat készítők is dolgoznak együtt, és meglehetősen sikeresek is.

Nem is feltétlen kell messzire mennünk, hogy ilyet találjunk, hiszen hazai vonatkozásban is több ilyen is van. Az Mit játszunk blog alkotói is sokszor jelennek meg ketten a kamerák előtt, és közösen tesztelik a társasjátékokat. De olyan is akad, hogy csak az egyik fél jelenik meg a videón, a párja pedig a technikai feltételeket teszi lehetővé, segít a videó vágásában, elkészítésében.

Ez is közös munka, és együtt tesznek azért, hogy sikeresek legyenek. De természetesen nemcsak a vloggerkedés az egyetlen online végezhető közös munka.

A vloggerkedésen túl

Nagyon sokféle tevékenység végezhető szabadúszóként, weblapkészítés, tördelési, szerkesztési munkák, tanácsadás, könyvelés, stb.. Ha mindkettőtöknek ugyanaz a szakmája, akkor egy közös vállalkozás keretein belül, online formában együtt is végezhetitek ezeket. Arra is bőven van már példa, hogy az egyik fél egyéni vállalkozó, és részmunkaidőben foglalkoztatja a párját a kedvező adózás érdekében, de a munkát közösen, társként végzik.

Fordítói munkát is lehet közösen végezni vállalkozásként, ilyenkor nagyon hasznos, ha más-más idegen nyelvet beszéltek anyanyelvi szinten, mert így többféle szolgáltatást is tudtok nyújtani.

Persze a közös online munkavégzésnek, vannak árnyoldalai. Mivel nem mentek el otthonról, hogy elvégezzétek a munkát, így nagyon sok időt töltötök együtt, ami nem mindig előnyös, mert vitákat szülhet. Ez a feszültség még az ágyban is kiütközhet, akár teljesítménybeli problémákhoz, stresszhez, depresszióhoz is vezethet. Érdemes tehát előre tisztázni, hogy meddig tart otthon a munkavégzés, és mi számít már minőségi, együtt töltött időnek.

Hasonló bejegyzések