Minden bizonnyal hallottunk valamit a YouTube-ról, lehet, hogy kipróbáltuk, megnéztünk egy-két videót, vagy segítséget kerestünk, ha valamire szükségünk volt. Ugyanezt kihasználhatjuk a vállalkozásunkkal is. A YouTube-on a videókat szinte bármire fel lehet használni, rengeteg olyan ember van, aki ebből él. Nem kell professzionális szinten űzni a vágást és a hangeffekteket, csak saját stílusra és ötletekre van szükségünk.

A Youtube pont úgy működik, mint a Google, egy saját keresőmotor elemzi a videók szövegeit, a címeket, a leírásokat és a hashtegeket. Ha ezeket tudjuk, akkor nekünk is van esélyünk rá, hogy rengeteg ember lássa a tartalmainkat.

A weboldalak előre beállított professzionális fotókat tartalmaznak, rövid, lényegre törő és kulcsszavaktól hemzsegő leírásokkal. Egy videó más. Kiválaszthatjuk a fő termékünket, legyen az élmény, kirándulás, vagy egy táska. Készítsünk róla bemutatót ízlésesen néhány percben. A legjobb videók 4 és 10 perc között vannak, ez az, amit az emberek szánnak az idejükből.

Ha nem szeretnénk, akkor még beszélnünk sem kell, ilyenkor ingyenes aláfestő zenét tudunk beilleszteni a videó alá. Persze, ha úgy érezzük, hogy nem árt nekünk a kamera, akkor akár az arcunkat adva is bemutathatunk pár terméket.

Figyeljünk a leírásra is

Érdemes figyelni a megfelelő kulcsszavakra. Például az eladó, olcsó hogyan és más kattintásra ösztönző kérdésekre. A címben levő kulcsszavakat a videó leírásában is használjuk többször, ezáltal a YouTube tudni fogja, hogy milyen típusú nézőknek ajánlhat minket. A hashtagek nagyon fontosak, jelöljünk be minél többet, akár egész mondatokat is.

Ezt az olvasó nem fogja látni, ne féljünk attól, hogy zavarónak hat. A leírásokat használjuk ki arra is, hogy megosztjuk a weboldalunk linkjét, hogy az adott terméket hol tudja megvásárolni. Külön linknek mehet az vásárlók véleménye is.

Ha nagyon belejövünk a videó készítésbe, akkor később még egy kis plusz pénz is kereshetünk vele. Ehhez el kell érni 1000 követőt és 4000 perc megtekintést, de ha nem adjuk fel, akkor még ez is megtörténhet.

Hasonló bejegyzések