Nem titkok, hogy még ma is gyakran halljuk a járványhelyzet szót. Sok embernek teljesen megváltozott az élete, például azok, akik eddig irodában dolgoztak, azoknak most otthonról kell elvégezniük a feladataikat. Az úgynevezett home office keresett kifejezés lett az utóbbi hónapokban.

Bár nem minden feladatot lehet elvégezni online, a legtöbb irodában dolgozó személy tapasztalja az új helyzet kényelmeit és hátrányait is.

Bizony, nem csak előnye van az otthoni munkának. Ott vannak például a gyerekek, akik sehogy sem tudják megérteni, hogy apa vagy anya miért ül a gép előtt, annak ellenére, hogy otthon van. Másokat a házi állatok nevetettek meg, sok macska tette elviselhetetlenné a számítógép használatát az utóbbi hónapokban.

Aztán ott van még egy probléma, ami a nyárral együtt érkezett, a folytonos meleg. Igen, sokan megszokták, hogy az irodában a hűvösben tudnak ülni, azonban most szembe kell nézniük a valósággal, otthon nem is olyan kényelmes.

Hogyan állítsuk be a klímát otthon?

Ahhoz, hogy kellemes teljenek az otthoni íróasztal előtt eltöltött percek, előbb vagy utóbb szükségünk lesz egy légkondicionáló berendezésre. Amikor a higanyszál eléri a 30 fokot, akkor nem lehet mozdulatlanul ülni, és folyamatosan koncentrálni, így a hatékonyság is romlik.

Szerencsére a mai klímák már úgy vannak kitalálva, hogy akár mindennap tudjuk őket használni anélkül, hogy túlságosan megemelkedne a számlánk. Ehhez persze érdemes néhány gyors tanácsot is betartani.

Ne legyen a kinti és benti hőmérséklet között túl nagy különbség. Elsőre ez nem tűnhet fontosnak, azonban minden egy fok plusz költséggel jár, így próbáljuk magunkat az 5 fokos különbséghez tartani. Sok klíma automatikusan igazodik a meleghez és párához, így nem kell huzamosabb ideig foglalkozni vele, saját magától fogja beállítani az ideális hőt.

Az is fontos, hogy rendszeresen tisztítsuk a benne található szűrőt, hogy még könnyebben tudja a lakást lehűteni. Végül, de nem utolsó sorban válasszunk olyan klímát, aminek a potenciálja megegyezik a szoba négyzetmétereivel.

Nem utolsó sorban mivel már régóta elterjedtek az inverteres klímák, ezek egyik legjobb tulajdonsága, hogy hasonló hatékonysággal tudunk a klímával fűteni télen.

Hasonló bejegyzések