Manapság az MLM munkalehetőségek széles kínálatát találjuk. Bár még mindig sokan vannak, akik szkeptikusan állnak hozzá ehhez a fajta munkalehetőséghez, de rengetegen próbálják ki benne magunkat.

Ilyen munkalehetőséget kínál a Forever, az Amway vagy az AVON, de a Biocom és számos más cég is. Pénzügyi területen is találunk ilyen lehetőséget, hiszen a Fundamenta lakáskassza személyi bankár rendszere is, hasonló alapokra épül, bár nem egészen azt a hagyományos MLM lehetőséget kínálja. Az MLM lényege röviden a csapat építés és a termékértékesítés, melyet manapság leginkább a közösségi médiás felületeken tudunk végezni a leghatékonyabban.

Leginkább a hölgyek vágnak bele mellékkeresetként az ilyen jellegű online is végezhető munkákba, de egyre többen döntenek úgy, hogy a párjukkal együtt építik az üzletüket. Ez egyébként azért is jó döntés, mert az MLM rendszerekben az alattunk lévő emberék után kapunk jutalékot, így pedig ha a párunk is úgymond nekünk dolgozik, akkor duplán jól járunk. Ezt egyébként nagyon sok MLM munkával foglalkozó pár csinálja, de a Fundamenta személyi bankár hálózat területén is számos példát láthatunk erre.

Miért jó, hogy ugyanazt az online munkát végezzük? Nem lesz belőle felesleges versengés?

Ezt a megoldást természetesen főleg a befolyó jutalékok megduplázása miatt választják sokan, hiszen a klasszikus MLM rendszerekben egy szint után akkor is jár jutalék, ha mi magunk egyetlen terméket nem adtunk vagy nem szerveztünk be már senkit, hanem ezt az alattunk lévő csapat végzi. Van, aki ezt úgy csinálja, hogy beépíti a párját, aki alapvetően nem dolgozik a rendszerben, csak a nevét adja, de számos példa van arra is, hogy a párok külön csapatot építenek, úgymond versengenek, hogy ki a jobb.

Ez persze egészséges is lehet a kapcsolatunkra nézve, különösen, ha ezzel motiválni tudjuk egymást, arra azonban mindenképp érdemes figyelni, hogy ez a versengés ne csapjon át egészségtelen rivalizálásba, mert arra akár a kapcsolatunk is rámehet, és veszekedés, sőt akár válás is lehet a vége.

Hasonló bejegyzések