Az online vállalkozások helyi szabadságot adnak, azonban nagyon sok dolog függ a biztos sikertől. Nézzünk 5 biztos tippet!

Tervezz előre

A legtöbb kezdő vállalkozó ott rontja el, hogy nem tervez megfelelően. A tapasztalatlanság egyenlő a hibákkal, amit nem mindig lehet kikerülni. Az a legjobb, ha előre tervezünk a hibákkal és a megoldásukkal is. A felületes vizsgálódás nem egyenlő a tervezéssel, legyünk mindig alaposak. Ne csak a vállalkozásra gondolj, kalkuláld bele a szabadidődet és az egészségedet!

Legyenek biztos céljaid

Ezt a lépést ki szokták hagyni, pedig nagyon fontos. Kezdetben minden online vállalkozó a pénzre gondol, pedig ennél sokkal jobb motivációt is találni. Esetleg többet akarsz együtt lenni a családoddal? Olyan munkát szeretnél végezni, ami tényleg tetszik? Szeretnél utazni a világban, miközben interneten keresztül dolgozol? Túl sok stressz ért, és kezdett az egészséged kárára menni? A pénz mellett gondolj más célokra is, írd fel őket, és naponta egyszer nézz rájuk.

Legyen célközönséged

A jó online vállalkozás akkor működik, ha biztos célközönséged van. Ha nem tudod, hogy kinek akarod eladni a szolgáltatásodat vagy a termékedet, akkor nem fognak rád találni. Sokan úgy gondolják, hogy minél több embert céloznak meg, annál jobb. Ne egy legyél a sok közül, hanem az az EGY, amire a célközönséged vágyik.

Legyen stratégiád

A marketinget sokan összekeverik a hirdetésekkel, és bár van átfedés a két dolog között, a marketing többet jelent ennél. Az a legjobb, ha először papíron tervezel, amibe mindig beleírod a marketinget is.

Figyelj az egészségre

Ha online vállalkozó vagy, akkor minden rajtad múlik. Ha megbetegedsz, akkor nem tudsz dolgozni, tehát az egészség a legfontosabb pont. Nem véletlen, hogy sokan saját edzőtermet vagy infraszaunát tesznek a házba, hiszen csökkenti a stresszt, ezáltal otthon is könnyedén elvégezzék a szükséges mozdulatokat és tisztítókúrákat. Ha egészséges vagy és jól érzed magad a bőrödben, akkor sokkal könnyebben fogsz dolgozni.

Hasonló bejegyzések