Aki sikereket ér el a munkájában, annak sikeresebb, boldogabb lesz a párkapcsolata is, és örömtelibb a szexuális élete – hisz minden mindennel összefügg, az ember nem tudja elszigetelten kezelni élete egyes területeit.

Kitartás, munka

Az online vállalkozások korát éljük, egyre többen váltanak vállalkozói létre, egyre többen gondolják úgy, hogy megállják a helyüket egyedül is és kilépnek a munkahelyükről, hogy álmaik nyomába eredjenek. Ehhez persze jó adag bátorság szükséges és az is, hogy az ember mellett álljon a párja, a családja.

Hisz aki a biztos állását egy bizonytalan online karrierért adja fel, annak igencsak sok mindent meg kell terveznie, át kell gondolnia. Nem lehet ilyenkor arra számítani, hogy nem lesznek nehézségek, sőt, arra kell készülni, hogy a kezdeti időkben több lesz a munka és kevesebb a pénz. De a kitartás, a lelkesedés és a hit, no meg a kemény munka előbb utóbb meghozza a gyümölcsét.

A szexuális életet nagyon sok tényező befolyásolja, sokszor ezeket csak akkor vesszük észre, ha nem működnek megfelelően a dolgok. Egyre több pár életében jelennek meg a potenciazavarok, és amikor ez megtörténik, akkor sokan elindulnak az okokat kutatni. Ezek lehetnek testi vagy neurológiai okok és sok esetben lelki okok állnak a háttérben – a szorongás, a sikertelenség érzése átlendül a szexuális életbe is. Aki tehát a munkájában sikeres, nagyobb valószínűséggel lesz a párkapcsolatában is sikeres, és a szexualitása is egészséges, jól működő. De nézzük ezt meg egy másik oldalról is.

Teljesítmény ott és itt

A  Journal of Management tett közzé egy tanulmányt a témában, itt a munkahelyi elégedettséget, a termelékenységet és az általános attitűdöt vizsgálták. Arra jutottak, hogy azoknál az egyéneknél, akik a munka előtti este szexeltek, ezek mind megnőttek, jobbá váltak. A tanulmány társszerzője, az Oregoni Állami Egyetem docense, Keith Leavitt úgy fogalmazott, hogy az eredmények valószínűleg a szexuális aktivitás által kiváltott dopamin és oxitocin függvényei.

Mint mondta, a vizsgált alanyok arról számoltak be, hogy a szexet követő másnap nagyobb önuralmat és összpontosítást éreztek. A tanulmány során 159 embert vizsgáltak meg, akik mindannyian elkötelezett párkapcsolatban vagy házasságban éltek, és arra kérték őket, hogy naponta háromszor végezzenek méréseket, melyek során a hangulatukat, a termelékenységüket és a szexuális aktivitásukat vizsgálták.

Ebből is látszik, hogy a dolgok összefüggenek egymással, a sikeres online vállalkozók szexuális élete jobbá válik, mint ahogy a jobb szexuális élet hozzájárul ahhoz, hogy valaki a munkájában is sikeres lehessen.

Hasonló bejegyzések