Digitális nomádként szabadúszónak lenni hatalmas felelősség és bizony sokan sokat megtennének ezért a szabadságért. Pedig idegen nyelven dolgozó szabadúszónak lenni sokszor nem könnyű, elég csak arra gondolni, hogy az embernek igencsak képben kell lennie például az idegen nyelvekkel.

Ha egy multinacionális vállalatnál dolgozunk, bizony angolból nagyon jónak kell lenni, de az sem árt, ha más nyelveken is meg tudunk szólalni. A nyelvtanulás pedig egy soha véget nem érő folyamat. Mint ahogy anyanyelvünk is folyamatosan változik, fejlődik, úgy az idegen nyelvek is bejárják ezt az utat.

Ez pedig azt is jelenti, hogy mindig lesznek olyan szavak, szófordulatok, melyeket elsőre talán nem értünk meg.

Szótár online

Ekkor fordulhatunk segítségért a DictZone-hoz, ami hazánk legnagyobb online szótár gyűjteménye. Olyan hasznos extrákkal is használható, mint a mobil applikáció, és a böngészőnkben is képes lefordítani egy-egy általunk nem ismert idegen nyelvű szót.

Alapvetően angol-magyar szótár van beállítva, ha ellátogatunk a DictZone weboldalára, ezt egy kattintással meg tudjuk változtatni. Az olyan gyakori nyelvek mellett, mint az angol, a német, a francia vagy a spanyol, sok más nyelv is elérhető, az orosz, az ukrán, a svéd és a norvég is.

A DictZone nem csak a magyar anyanyelvűeknek hasznos, ha sok külföldivel dolgozunk együtt, nekik is bátran ajánlhatjuk, hisz több mint 90 nyelvpár, szótárpár érhető el, köztük az olyan újdonságokkal, mint a lengyel-angol vagy a lengyel-ukrán. A DictZone használata teljesen ingyenes és a szavak jelentésén túl sok más információt, hasznos tartalmat is nyújt.

A gyakori nyelveken például példamondatok is segítik a tanulást, és ha a kiejtésben lenne szükségünk segítségre, azt is megkaphatjuk itt. Ha pedig magyar nyelven szeretnénk keresgélni, az idegen szavak szótára nagy segítségünkre lehet, de olyan plusz kiegészítőt is találunk, mint például a nevek eredete és jelentése.

Az angol nyelvű hasznos tartalom része, hogy megismerkedhetünk a rendhagyó igékkel és a főnevek többes számával, valamint a hosszúsági és űrmértékegységekkel.

Hasonló bejegyzések